Featured post

Important Study Material for SSC CHSL 2017 GK and English pdf

Study Material for Upcoming SSC CHSL Exam 2017 Download free GK and Current Affairs from the SSC Portal. English and Quantitative Aptitude...

Advertisement

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

General Knowledge 2017 Quiz for SSC CHSL and CGL

General Knowledge and Current Affairs for SSC CHSL 2017 2018 Here we have complete solution to crack SSC CGL and CHSL in single Attempt You just need to follow our study material, Tips and Tricks. 



1.   Name the Indian bank that recently launched a digital banking service known as SIMsePay.
a)    Canara Bank
b)    State Bank of India
c)    Axis Bank
d)    Yes Bank
Answer : Yes Bank


2.  Name the Philippine Vice President who resigned from his/her Cabinet post of Housing Secretary after citing irreconcilable differences with President.
a)    Bongbong Marcos
b)    Leila de Lima
c)    Rodrigo Duterte
d)    Leni Robredo
Answer : Leni Robredo


3.  What is the theme of 2016 Heart of Asia (HoA) ministerial conference? 
a)    Addressing challenges, achieving prosperity 
b)    E-connectivity for prosperity 
c)    Peace: Priority for all 
d)    Connect world with harmony
Answer : Addressing challenges, achieving prosperity 


4.  What was the theme of the 2016 World Soil Day?
a) Soils and pulses, a symbiosis for life
b) Soils, foundation for family farming
c) Soils, a solid ground for life
d) None of the above
Answer : Soils and pulses, a symbiosis for life


5.  When is the International Volunteer Day observed globally?
a) 2 December
b) 3 December
c) 4 December
d) 5 December
Anwer :  5 December


6.  The Parliament of Thailand recently invited Crown Prince Vajiralongkorn to be the new king of the country. He will also be known as
a) King Rama IX
b) King Rama XI
c) King Rama X
d) King Rama XII
Answer : King Rama X


7.  The United Nations recently formally apologized to which of the following countries for its role in the country's cholera epidemic?
a) Haiti
b) Cuba
c) Mexico
d) Honduras
Answer : Haiti


8.  Name the Indian golfer who won the inaugural Qatar Ladies Open.
a) Aditi Ashok
b) Sharmila Nicollet
c) Ankita Tiwana
d) Smriti Mehra
Answer : Aditi Ashok


9.  Which Indian district became the first to pay wages to tea garden workers through individual bank accounts?
a) Aurangabad
b) Kurnool
c) Nellore
d) Hailakandi 
Answer : Hailakandi 


10. Who won the 2016 Women’s Asia Cup T20?
a) India
b) Pakistan
c) Bangladesh
d) None of the above


Answer : India

5 comments:

  1. This is the best institute for SSC , BANKING, RRB. In this institute teaching is super maths and English materials are also very use full.SSC CGL Coaching

    ReplyDelete
  2. The information your share is very useful to me and many people are looking for them just like me! Thank you!

    ReplyDelete
  3. Thanks for your post! Through your pen I found the problem up interesting! I believe there are many other people who are interested in them just like me! Thanks your shared!... I hope you will continue to have similar posts to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article!
    abcya

    ReplyDelete
  4. Thanks so much for the wonderful freebies. I have several lesson plans complete for this week. Your blogs are all awesome!

    ReplyDelete
  5. Hi, your blog is truly flawless and unique. Good content, but it would be better if in future you can talk about more about this subject. Really very perfect your article and blog post.
    animal jam, a10, color switch

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...