Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Latest Current Affairs for SSC CGL and CHSL 2017 Online Quiz

Online Quiz and free current affairs updates ssc cgl chsl and cpo latest gk updates online objective type questions for upcoming competitive exams 2017 Latest GK Updates.

1.        Which country became as Associate Member of European Organization for Nuclear Research (CERN) recently?
a)    Japan
b)    Russia
c)    India
d)    China
Answer : India


2.    Name the spacecraft of Russia that reached the International Space Station, carrying a European, a Russian and an American astronaut.
a)    Voskhod
b)    Salyut 
c)    Soyuz

d)    Vostok
Answer : Soyuz

3.    Recently, who was awarded with the International Peace Prize by Indian Government for his efforts in ensuring world peace?
a)    Baba Ramdev
b)    Sri Sri Ravishankar
c)    Sri Ramakrishna Paramhansa
d)    Dadi Janki
Answer : Sri Ramakrishna Paramhansa

4.    Who is the author of the book titled Gita Press and the Making of Hindu India?
a)    Manu S. Pillai
b)    Madhu Gurung
c)    Akshaya Mukul 
d)    Sophia Khan
Answer : Akshaya Mukul 

5.    Who of the following won the first World Sanskrit Award?
a)    Mukund Ram Shastri
b)    Maha Chakri Sirindhorn
c)    Daniel H.H. Ingalls
d)    None of the above
Answer : Maha Chakri Sirindhorn

6.    Who will be the Chief Guest at the 14th Pravasi Bharatiya Divas?
a) Antonio Costa
b) Donald Ramtar
c) Michael Ashwin Satyandre Adhin
d) None of the above
Answer : Antonio Costa

7.    Which of the following organization recently launched India's first Payments Bank?
a) Airtel Payments Bank Limited
b) Aditya Birla Nuvo Limited
c) Reliance Industries Limited
d) Vodafone m-pesa Limited
Answer : Airtel Payments Bank Limited

8.    The Union Government in association with the North Eastern States and West Bengal organised the International Tourism Mart in which place?
a) Guwahati
b) Sikkim
c) Kolkata
d) Manipur
Answer : Manipur

9.    The Palampur Assembly Constituency of Himachal Pradesh that became the first e-Assembly constituency of India. Palampur constituency lies in which district of Himachal Pradesh?
a) Hamirpur
b) Bilaspur
c) Mandi
d) Kangra 
Answer : Kangra

10. Which country has unearthed evidences of a lost 7000-year-old city?
a) India
b) China
c) Egypt
d) Greece
Answer : Egypt


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...