Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Current Affairs Quiz for CGL 2016 2017 Online Questions and Answers

1.    When is the International Day Against Nuclear Tests observed globally?
a) 23 September
b) 16 November
c) 29 August
d) 30 October
Answer : 29 August 2016

2.      Name the sounding rocket that was used to launch the Supersonic Combustion Ramjet engine, called Scramjet by ISRO.
a) RH-560-MK-II
b) RH-200
c) ATV02
d) RH-300-Mk-II
Answer : ATV02


3.      Scientists of which country have detected a rare deep-Earth tremor, known as an S wave microseism?
a) China
b) Japan
c) The US 
d) South Korea
Answer : Japan

4.      Which of the following is not part of the four banks that introduced the NPCI’s Unified Payments Interface (UPI) that will allow customers to make payments via digital means?
a) HDFC
b) Axis Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of Maharashtra 
Answer : HDFC

5.      Who won the women’s singles title at 2016 Connecticut Open?
a) Agnieszka Radwańska
b) Simona Halep
c) Dominika Cibulková
d) Victoria Azarenka
Answer :Agnieszka Radwanska  

6.      Which country topped the World Risk Index 2016 published by United Nations University Institute for Environment and Human Security?
a) Tonga
b) Philippines
c) Germany
d) Vanuatu
Answer : Vanuatu

7.      Who will head the high-level committee constituted by Union Finance Ministry in August 2016 to suggest steps to promote card payments?
a) Ratan P Watal 
b) Prabhas Kumar Jha
c) Ashok Lavasa
d) Shashi Arora
Answer : Ratan P Watal

8.      India stood at which position in the World Risk Index 2016 published by United Nations University Institute for Environment and Human Security?
a) 146th
b) 89th
c) 77th
d) 34th
Answer : 77th 

9.      Which of the following Sri Lankan cricketer announced retirement from international cricket in August 2016?
a)    Lasith Malinga
b)    Tillakaratne Dilshan 
c)    Kumar Sangakkara
d)    Mahela Jayawardene
Answer : Tillakaratne Dilshan 

10.  Which country will host the 19th SAARC Summit in November 2016?
a)    Bangladesh
b)    Pakistan
c)    Afghanistan
d)    Bhutan

Answer : Pakistan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...