Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Current Affairs August 2016 Quiz Online Test Daily GK Updates


1.    Microsoft India lab has announced the appointment of __________________ as the new managing director

a) Vignesh Kumar
b) Sriram Rajamani
c) Naveen Rajamani
d) Udayasankar Rajamani
Answer : Sriram Rajamani


2.    Rajya Sabha named _____ of its members to the Joint Committee of Parliament that will go into the Citizenship (Amendment) Bill, 2016

a) 5
b) 7
c) 10
d) 12
Answer: 10



3.    IRCTC signs MoU with _______ to get ready-to-eat food straight out of packet

a) FSSAI
b) ISRO
c) DRDO
d) None of these
Answer : DRDO


4.    Which Bank announced the availability of Flipkart’s mobile site in its mobile banking app?

a) ICICI Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank
Answer : Kotak Mahindra Bank


5.    Who won the Australian open women’s squash title 2016? 

a) Saina Nehwal
b) Deepika Pallikal
c) Joshna Chinnapa
d) Deepika Kumari
Answer : Deepika Pallikal


6.    Which State has been selected for the All India Coordinated Rice Improvement Project Award 2015?

a) Manipur
b) Rajasthan
c) West Bengal
d) Kerala
Answer : West Bengal


7.    Which State government has set a target of planting over one crore saplings this year to increase the depleting green cover in the state?

a) Haryana
b) Himachal Pradesh
c) Maharashtra
d) Gujarat
Answer : Himachal Pradesh


8.    Jute Corporation to launch “Colours of Independence” campaign in ___________________

a) Mumbai
b) Vishakhapatnam
c) Bangalore
d) Chennai
Answer : Vishakhapatnam


9.    The Indian Space Research Organisation (ISRO) will launch two new meteorological satellites in September. Who is the chairman of ISRO?

a) AS Kiran Kumar
b) Radhakrishnan
c) Mylswamy Annadurai
d) Madhavan Nair
Answer : AS Kiran Kumar


10. _______________ is the world’s ‘least miserable’ place: Survey

a) USA
b) Thailand
c) China
d) Spain
Answer : Thailand


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...