Featured post

Important Study Material for SSC CHSL 2017 GK and English pdf

Study Material for Upcoming SSC CHSL Exam 2017 Download free GK and Current Affairs from the SSC Portal. English and Quantitative Aptitude...

Advertisement

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Top 10 and Most Important GK Questions for SSC CGL 2017 Must Read

Here we have most important GK Questions for upcoming SSC CGL Exam General Awareness is one of the most important part to crack CGL Exam here we have Expected Questions for CGL and CHSL 

1.   The secretary General of United Nations is–
(A) Jayntna Dhanapala
(B) Shashi Tharoor
(C) Ban-Ki-Moon
(D) Matti Vanhann

Answer : (C)
2.   The percentage of water in human urine is about–
(A) 50%
(B) 70%
(C) 90%
(D) 95%

Answer : (D)
3.   Major coalfields of India are located in the river valley of–
(A) Damodar
(B) Godavari
(C) Mahanadi
(D) Wardha

 Answer : (A)
4.   Who amongst the following Mughal rulers reimposed ‘Jaziya’?
 (A) Akbar
(B) Aurangzeb
(C) Jahangir
(D) Humayun

Answer : (B)
5.   Who initiated the Doctrine of Lapse?
 (A) Canning
 (B) Dalhousie
(C) Wellesley
(D) William Bentinck

Answer: (B)
6.   The place of starting of 1857 revolution was–
(A) Delhi
(B) Kanpur
(C) Jhansi
(D) Meerut

 Answer : (D)
7.   Where Mangal Pandey was hanged?
(A) Meerut
(B) Kanpur
(C) Delhi
(D) Barrackpur

Answer : (A)
8.   Who is the 39th Chief Justice of India?
(A) Altamas Kabir
(B) Y.K. Sabharwal
(C) C. Ram Jethmalani
(D) A.K.G. Balakrishnan

Answer : (A)
9.   The martyr of the first freedom struggle of 1857 Kunwar Singh was the zamindar of–
(A) Jagdishpur
(B) Barrackpur
(C) Awadh
(D) Bithur

Answer : (A)
10.               The place of starting of 1857 revolution was–
(A) Delhi
(B) Kanpur
(C) Jhansi
(D) Meerut

Answer : (D)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...