Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Latest GK Questions for SSC CGL CPO and CHSL Exams 2016-2017

General Knowledge Objective type Questions and Answers for Competitive Exams SSC CGL CHSL CPO and other Government Jobs.  We have lot GK free Online test series on flizzindia you can follow us on Flizzindia with top class Study Material. 

1.      Who among the following cricketer has announced his retirement from International Cricket in February 2016?
a)    Kyle Mills          
b)    James Anderson            
c)    Michael Clarke          
d)    Brendon McCullum
Answer : D



2.     Which country has recently added the Indian Lion in endangered species list?
a)    German               
b)    Africa          
c)    US            
d)    Australia
Answer : C

3.     World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference of 2015 was hosted at which of the following countries?
a)    China                
b)    Kenya        
c)    Argentina          
d)    Brazil
Answer : B

4.     National Consumer Day was observed on ________.
a)    21st December  
b)    22nd December 
c)    24th December  
d)    23rd December
Answer : C

5.     Who has been appointed as the new MD and CEO of the Lakshmi Vilas Bank?
a)    Shaktikanta Das 
b)    Shekhar Basu 
c)    Bhusan Kumar 
d)    Parthasarathi Mukherjee
Answer : D

6.     Which of the following state government has recently launched Anwesha Scheme to provide free education to SC/ST students?
a)    Odisha 
b)    Bihar 
c)    Madhya Pradesh 
d)    Gujarat
Answer : A

7.     Who has won the 2015 BBC Sports Personality of the Year Award?
a)    Cristiano Ronaldo            
b)    Andy Murray             
c)    Lionel Messi           
d)    Roger Federer
Answer : B

8.    Who among the following persons has won the Under-19 Singapore Squash Open title?
a)    Saurav Ghosal 

b)    Cyrus Poncha 
c)    Abhay Singh 
d)    Siddharth Suchde
Answer : C

9.     Who has been recently appointed as the new MD & CEO of Laxmi Vilas Bank?
a)    Usha Ananthasubramanian 
b)    Rakesh Sharma 
c)    P S Jayakumar 
d)    Parthasarathi Mukherjee
Answer : D

10.Name the country which has got back the ban on oil exports after 40 years?
a)    UK 
b)    US 
c)    China  
d)    Russia
Answer : B

11.  Which of the following Indian Firm has been listed in the top 50 global R&D spenders?
a)    Tata Motors 
b)    Mahindra Groups 
c)    Ashok Leyland 
d)    Adani Group
Answer : A

12. Which of the following team has won the 2015 FIFA Club World Cup for third time?
a)    Manchester United 
b)    Barcelona FC 
c)    Arsenal 
d)    Real Madrid
Answer : B

13. Which of the following American Universities has launched the APJ Abdul Kalam Fellowship for Indian Students?
a)    University of Pennsylvania 
b)    University of South Florida 
c)    Columbia University 
d)    University of California
Answer : B

14. Central Government has recently proposed to set up a Multi-purpose Capacity Building Institute at which of the following states?
a)    Manipur 
b)    Assam 
c)    Arunachal Pradesh 
d)    Sikkim
Answer : D

15. Who is the first cricketer to hit 600 sixes in T20 cricket matches?
a)    Suresh Raina 
b)    Chirs Gayle 
c)    Glenn Maxwell 
d)    Brendon McCullum
Answer : B

16. Who among the following has been recently honored with 2015 Sanctuary Legend Award?
a)    S K Kumarasamy 
b)    Param Jit Singh 
c)    Ashok Kumar 
d)    Shrikant Bahulkar
Answer : C

17. Which state government has recently planned to set up the state’s first Petcoke (Petroleum Coke) based power plant?
a)    Kerala 
b)    Karnataka 
c)    Maharashtra 
d)    Gujarat
Answer : A

18.Who is Peter Dickinson?
a)    Russian Poet 
b)    British Novelist 
c)    British Singer 
d)    Russian Director
Answer : B

19. Who is the author of the book- “Globalization, Democratic and corruption: an Indian Perspective”?
a)    Arvind Kejriwal 
b)    Pranab Mukherjee 
c)    Anna Hazare 
d)    Pranab Bardhan
Answer : D

20.              India’s biggest Wildlife Rescue center was recently commissioned at _________.
a)    Mahasamund 
b)    Nagaon 
c)    Dhanbad 
d)    Nagpur
Answer : D

21. Who has been appointed as the Chief Operating Officer of Apple Inc?
a)    Brian Krzanich 
b)    Rick Osterloh 
c)    Jeff Williams 
d)    Kevin Turner
Answer : C

22.               22nd National Cricket Tournament for the visually impaired was held at ________.
a)    Goa 
b)    New Delhi 
c)    Hyderabad 
d)    Mumbai
Answer : B

23.               Which of the following e-Commerce company has recently launched mobile website in Hindi and Telugu?
a)    eBay 
b)    Amazon 
c)    Flipkart 
d)    Snapdeal
Answer : D
24.               Which of the following countries has recently become the 164th member of the World Trade Organization (WTO)?
a)    Turkmenistan 
b)    Kazakhstan 
c)    Afghanistan 
d)    Pakistan
Answer : C

25.               International Migrants Day was observed on _________.
a)    15th December 
b)    16th December 
c)    17th December 
d)    18th December
Answer : D

26.               Sahitya Akademi Awards was recently announced for the year 2015, Who among the following has awarded with Sahitya Akademi Award for Novels?
a)    Maya Rahi 
b)    Ram Shankar Awasthi 
c)    Madhu Acharya 
d)    Rabilal Tudu
Answer : C

27.Srikanth Kidambi is related to which of the following sports?
a)    Kabaddi 
b)    Tennis 
c)    Badminton 
d)    Hockey
Answer : C

28.              Who has been recently appointed as the Lokayukta of Delhi?
a)    Justice Deepak Gupta 
b)    Justice Reva Khetrapal 
c)    Justice Virendra Singh 
d)    Justice Ashok Bhusan
Answer : B

29.               Which of the following countries has become the first to launch the space telescope in search for signals of dark matter?
a)    US 
b)    Russia 
c)    China 
d)    Japan
Answer : C

30.              Who has been honored with the Kendra Sahitya Akademi Award 2015?
a)    Amitav Ghosh 
b)    Bibhuti Patnaik 
c)    Vikram Seth 
d)    Ashok Banker
Answer : B


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...