Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Latest GK Questions and Answers for SSC CGL Tier 1 Exam 2016

General Knowledge Objective Type Questions for upcoming SSC Exam 2016. SSC CGL 2016 GK Question and Answers Download pdf . Free Online Test Series for SSC CGL 2016. Latest GK Questions for Staff Selection Commission 2016. 


1.      Chine Open Super Series Badminton Tournament has been hosted at _________.
A.     Hangzhou 
B.     Shenzhen 
C.     Shanghai 
D.    Fuzhou
Answer : D

2.     Who is the author of the book “The Candidate”?
A.     Neel Mukherjee 
B.     Anirudh Bhattacharyya 
C.     Amales Tripathi 
D.    Sankarshan Thakur
Answer : B

3.     Which of the following countries has ordered Facebook to stop tracking the non-members?
A.     Russia 
B.     North Korea
C.     Belgium 
D.    UK
Answer : C

4.     Who has been appointed as the Vice Chairman of the board of the Bank for International Settlements (BIS)?
A.     Haruhiko Kuroda
B.     Raghuram Rajan 
C.     Mark Carney 
D.    Janet Yellen
Answer : B

5.     Who has been appointed as the Ombudsman at Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
A.     Ajit Prakash Shah 
B.     Manjula Chellur 
C.     Gorla Rohini 
D.    Ashok Bhusan
Answer : A

6.     An Independent Commission on Doping in Sports, headed by ___________ has recently submitted its report to the World Anti-Doping Agency (WADA)?
A.     Ronny Abrahman 
B.     Guy Ryder 
C.     Thomas Bach 
D.    Richard Proud
Answer : D

7.     China-Taiwan Summit was held at _______.
A.     Myanmar 
B.     Indonesia 
C.     Singapore 
D.    Thailand
Answer : C

8.    Barabati Stadium is located at which state?
A.     Odisha 
B.     Maharashtra 
C.     West Benga 
D.    Haryana
Answer : A

9.     Public Service Broadcasting Day is observed on _________.
A.     11th November 
B.     10th November 
C.     12th November 
D.    13th November
Answer : C

10.Headquarters of International Monetary Fund (IMF) is located at _______.
A.     Vienna, Austria 
B.     Washington DC, US 
C.     Canberra, Australia 
D.    New York, US
Answer : B



1 comment:

  1. Thank you for sharing good GK contents.It's really helpful for me to learn good topics and various gk.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...