Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Latest Current Affairs Questions and Answers Download pdf 2016

Daily Current Affairs Objective Type Questions for SSC CGL and other Competitive Exams. Free Online Test Series on FlizzIndia. General Knowledge Quiz download free pdf GK Questions and Answers . 
1.       Which one of the following countries won the 2016 Asia Cricket Cup for the record sixth time on 6 March 2016 in the final played at Mirpur, Bangladesh?
a)India
b)Pakistan
c)Bangladesh
d)Sri Lanka

Answer : A

2.     Name the inventor of E-mail who passed away at the age of 74 on 6 March 2016.
a)Scott Aaronson
b)Mahindra Agrawal
c)David P Anderson
d)Ray Tomlinson

Answer : D

3.     Which country won the men and women team championship at the World Table Tennis Team Championship held at Kuala Lumpur, Malaysia in March 2016?
a)China
b)Denmark
c)India
d)Britain

Answer : C

4.     Which Indian bank was granted operating license along with three Asian banks by the Myanmar government in March 2016?
a)Bank of Baroda
b)ICICI Bank
c)State Bank of India
d)YES Bank

Answer : C

5.     Deepika Padukone won the Best Actress Award at Zee Cine Awards 2016 for her role in which film?
a)Bajirao Mastani
b)Ram-Leela
c)Piku
d)Happy New Year

Answer : C

6.     Which Indian football club was slapped a fine of 50 lakh rupees fine by the All India Football Federation (AIFF) for boycotting medal ceremony during the recently concluded Indian Super League (ISL)?
a)Churchill Brothers
b)Salgaocar
c)Bengaluru FC
d)FC Goa

Answer : D

7.     Name the renowned Dogri poetess and writer who was awarded Krutitava Smagra Samman for 2015 by Bharatiya's Bhasha Parishad, Kolkata in March 2016.
a)Nilmani Phookan
b)Mahim Bora
c)Padma Sachdev
d)Nandini Sahu

Answer : C

8.    Which film on 28 March 2016 won the National Film Award for Best Feature Film?
a)    Masaan 
b)    Baahubali: The Beginning
c)    Bajirao Mastani
d)    Visaranai

Answer : B

9.     As per the Global Trends in Renewable Energy Investment released in the fourth week of March 2016, which country made highest investments in the renewable energy sector in the world in 2015?
a)    China
b)    The USA
c)    India
d)    Japan

Answer : A

10.Which historic city was recaptured from Islamic State terror group on 26 March 2016 by the Syrian government forces?
a)    Der Zor
b)    Bosra
c)    Palmyra
d)    Aleppo

Answer : C

11.  Who authored the book Anything But Khamosh: The Shatrughan Sinha that was in news in March 2016?
a)    Bharathi S Pradhan
b)    Pramod Kapoor
c)    Shantanu Guha Ray
d)    Govind Pansare

Answer : A

12. Name the Indian-origin law professor who on 24 March 2016 was appointed by the United Nations Human Rights Council (UNHRC) as an Adviser on human rights and multinationals and businesses.
a)    Shiva Reddy
b)    George Riju Thomas
c)    Surya Deva
d)    Surya Kant

Answer : C

13.  Which Article of the Constitution of India was used to impose President Rule in Uttarakhand and placing the Assembly under suspended animation on 27 March 2016?
a)    Article 102
b)    Article 143 
c)    Article 356 
d)    Article 365

Answer : C

14. The World Bank on 27 March 2016 agreed to provide concessional 100 million US dollar loan to Jordan for creating one lakh jobs for 
a)    Jordanian and Syrian refugees
b)    Lebanese and Syrian refugees
c)    Syrian refugees
d)    Jordanian and Lebanese refugees

Answer : A

15. Which player on 26 March 2016 was conferred the 2015 Hockey India Dhruv Batra Award for Player of the Year for Men?
a)    PR Sreejesh
b)    Dharamvir Singh
c)    Harjot Singh
d)    Birendra Lakra

Answer : A



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...