Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Quantitative Aptitude Online Test Series Mock Test for SSC

Maths Quiz and Objective type Questions for SSC CGL 2016-2017 and SSC CPO Exams. Online Test Series for Upcoming Competitive Exams of Banks Railways and UPSC. Try Our free online test series of Maths , GK and English


Click Here For Test
1.The ratio of the number of boys and girls in a college is 7 : 8. If the percentage increase in the number of boys and girls be 20% and 10% respectively, what will be the new ratio?
(a) 19 : 22
(b) 20 : 21
(c) 21 : 22
(d) 17 : 18
Answer : C 
2.Salaries of Ravi and Sumit are in the ratio 2 : 3. If the salary of each is increased by Rs. 4000, the new ratio becomes 40 : 57. What is Sumit’s salary?
(a) Rs. 20,000
(b) Rs, 30,000
(c) Rs, 38,000
(d) Rs.45, 000
Answer : C 

3.A car covers 1/5 of the distance from A to B at the speed of 8 km/hour, 1/10 of the distance at 25 km per hour and the remaining at the speed of 20 km per hour. Find the average speed of the whole journey?
(a) 12.625 km/hr
(b)  13.625 km/hr
(c) 14.625 km/hr
(d) 15.625 km/hr
Answer : D 

4.A cistern has 3 pipes A, B and C. A and B can fill it in 3 and 4 hours respectively, and C can empty it in 1 hour. If the pipes are opened at 3 p.m., 4 p.m. and 5 p.m. respectively on the same day, the cistern will be empty at-
(a) 7.12 p.m.
(b) 7.15 p.m.
(c) 7.10 p.m.
(d) 7.18 p.m.
Answer : A  

5. A took two loans altogether of Rs.1200 from B and C. B claimed 14% simple interest per annum, while C claimed 15% per annum. The total interest paid by A in one year was Rs.172. Then, A borrowed-
(a) Rs.800 from C
(b) Rs.625 from C
(c) Rs.400 from B
(d) Rs.800 from B
Answer : D 

6. P can do a piece of work in 10 days, which Q can finish in 15 days. If they work on alternate days with P beginning, in how many days the work will be finished?
(a) 12 days
(b) 18 days
(c) 10 days
(d) 6 days
Answer : A 

7.Three years ago the average age of A and B was 18 years. With C joining them now, the average becomes 22 years. How old is C now ?
(a) 24 years
(b) 27 Years
(c)28 years
(d) 30 years
Answer : A 

8.Find the sum of ‘n’ consecutive odd numbers beginning with unity?
(a) 2n
(b) n^2
(c) 2n + 2
(d) (n-1)^2
Answer : B 

9.Sonu and Monu leave points x and y towards y and x respectively simultaneously and travel in the same route. After meeting each other on the way, Sonu takes 4 hours to reach her destination, while Monu takes 9 hours to reach his destination. If the speed of Sonu is 48 km/hr, what is the speed of Monu?
(a) 72 mph
(b) 44 mph
(c) 20 mph
(d) 60 mph
Answer : A 

10.Raman,vaman and suman can do a work in 20, 30 and 60 days respectively. How many days does it need to complete the work if Raman does the work and he is assisted by vaman and suman on every third day?
(a) 30 days
(b) 25 days
(c) 15days
(d) 10 days

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...