Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

General Knowledge Objective type Questions and Answers


1.    Who has won the 2016 Formula One Rolex Australian Grand Prix?
[A]Nico Rosberg
[B]Daniel Ricciardo
[C]Lewis Hamilton
[D]Sebastian Vettel 
Answer : A

2.    Gurmeet Singh is associated with which sports?
[A]Race walk
[B]Swimming
[C]Hockey
[D]Kabaddi 


 Answer : A

3.    Who has been conferred with the France’s Knight of the Legion of Honour?
[A]Tikka Shatrujit Singh
[B]Nigam Sen
[C]Chandra Prabha Saxena
[D]Aditya Chopra 
Answer : A

4.    What percent of FDI is allowed under automatic approval route in the insurance sector?
[A]26%
[B]35%
[C]49%
[D]51% 
Answer : C

5.    The United Nations International Day of Happiness is celebrated on which date?
[A]February 16
[B]March 20
[C]May 19
[D]April 6 
Answer : B

6.    Who has won the 2016 Swiss Open Grand Prix Gold badminton Men’s Singles tournament?
[A]Chetan Anand
[B]Kidambi Srikanth
[C]Aditya Joshi
[D]HS Prannoy 
Answer : D

7.    Which union ministry is hosting “The Everlasting Flame International Programme”?
[A]Ministry of Home Affairs
[B]Ministry of Finance
[C]Ministry of Minority Affairs
[D]Ministry of Railways 
Answer : C

8.    Who is the author of the book titled “Gandhi: An Illustrated Biography”?
[A]Pramod Kapoor
[B]Arundhati Roy
[C]Ambrish Tripathi
[D]Aarathi Prasad
Answer : A

9.    Frank Sinatra Junior, who died recently, was a singer of which country?
[A]France
[B]Germany
[C]South Africa
[D]United States 
Answer : D
10. World Sparrow Day is observed on which date?
[A]February 15
[B]March 10
[C]March 20
[D]April 12 

Answer : C


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...