Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Free English Mock Test for SSC CGL Tier 2 Exam 2016

English Online Test Series and Mock test for SSC CHSL , CGL Questions and Answers Practice Papers and Preparation Tips and Tricks for Competitive Exams 2016 and 2017. Download pdf quiz for SSC 2016. 




In the following questions, a part of sentence is printed in bold. Alternatives to the bold part, which may improve the sentence, are given at (a), (b), and (c). Choose the appropriate alternative. In case no improvement is needed, mark (d) as your answer.

1.    She has slept for eight hours last night.
(a) slept
(b) had slept
(c) has been sleeping
(d) No improvement
Answer : A

2.    I have seen the film and she also have.
(a) has also
(b) has too
(c) too has
(d) No improvement
Answer : C

3.    He is in want of a reliable servant.
(a) refused
(b) needs
(c) declined
(d) No improvement
Answer : B

4.    He was rejected because he was too young.
(a) so
(b) hence
(c) though
(d) No improvement
Answer : D

5.    I hope than I shall get a First Class.
(a) I feel that
(b) I hope
(c) I am doing
(d) No improvement
Answer : B

6.    Check out the lay of the land before you make a decision.
(a) lie of
(b) lying of
(c) lie for
(d) No improvement
Answer : A

7.    .They could seen that the company had a limited life.
(a) could saw
(b) can have see
(c) could see
(d) No improvement
Answer : C

8.    In Hindi philosphy the life force is know in prana.
(a) known to prana
(b) known as prana
(c) knowing as prana
(d) NO improvement
Answer : B

9.    This is great holiday resort that is full in life.
(a) full within life
(b) filled in life
(c) full of life
(d) NO improvement
Answer : C

10. He lobbed the ball in the defenders’ head.
(a) over
(b) above
(c) With
(d) No improvement
Answer : A


Directions (11-30): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the same meaning of the given word.

11. MULISH
(a) Stubborn
(b) pretty
(c) Silly
(d) clever
Answer : A

12. ALERT
(a) hostile
(b) watchful
(c) brave
(d) quick
Answer : B

13. ACCEDE
(a) consent
(b) access
(c) assess
(d) proceed
Answer : A

14. SUPERANNUATED
(a) experienced
(b) accepted
(c) retired
(d) senile
Answer : C

15. AUDACITY
(a) strength
(b) boldness
(c) asperity
(d) fear
Answer : B

16. DECREPITUDE
(a) disease
(b) coolness
(c) crowd
(d) feebleness
Answer : D

17. TRANSITION
(a) position
(b) translation
(c) change
(d) movement
Answer : C

18. ACCUSED
(a) indicated
(b) indicted
(c) induced
(d) instigated
Answer : B

19. BECKONED
(a) accused
(b) called
(c) sent
(d) acquitted
Answer : B

20. GENUINE
(a) generous
(b) healthy
(c) natural
(d) original
Answer : D



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...