Featured post

Important Study Material for SSC CHSL 2017 GK and English pdf

Study Material for Upcoming SSC CHSL Exam 2017 Download free GK and Current Affairs from the SSC Portal. English and Quantitative Aptitude...

Advertisement

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

GK Questions with Answers for SSC CGL 2016 Objective Type GK

General knowledge is one of the important to crack competitive exams. Here we lot of free gk study material which you can learn. Complete study material of GK Free online test series and Quiz. Objective type gk questions with answers. 

Free Online Test Series 


Objective Type GK Questions with Answers

     1.       Sea route to India was discovered by
A.      Columbus
B.      B. Amundsen
C.      Vasco–da–gama
D.      None of these
       Answer:C
     2.       The Aryans came from Central Asia to India around
A.      8000
B.      6500 B.C
C.      3500 B.C.
D.      2500 B.C.
        Answer:D
     3.       Which one of the following was the port city of the Indus Valley Civilisation?
A.      Harappa
B.      Kalibangan
C.      Lothal
D.      Mohenjodara
     4.       Rig Veda is believed by the historians to have been written when it was
A.      Stone Age
B.      Copper Age
C.      Bronze Age
D.      Beginning of Iron Age
       Answer:D
     5.       Babar entered India for the first time through
A.      Sind
B.      Punjab
C.      Kashmir
D.      Rajasthan
        Answer:B
     6.       Who said that there was no Slavery in India?
A.      Fahien
B.      Strabo
C.      Heiun Tsang
D.      Megasthenese
        Answer:D
    7.       Mahabharata war took place in
A.      500 AD
B.      900 BC
C.      1000 BC
D.      1200 BC
        Answer:B
     8.       The magnificient temple at Halebid was established by
A.      Cholas
B.      Pandyas
C.      Hosysalas
D.      Naickers
       Answer:C
     9.       India derives its name from
A.      The Hindus
B.      The Aryans
C.       Lord Indra
D.      The River Indus
        Answer:D
    10.   A national religion called Din–i–Illahi was promulgated by
A.       Akbar
B.      Babur
C.      Humayun
D.      Aurangazeb
         Answer:A



1 comment:

  1. The knowledge you share really changes me in life, I sincerely thank you for the things you have done, sure your blog will help more people.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...