Featured post

Important Study Material for SSC CHSL 2017 GK and English pdf

Study Material for Upcoming SSC CHSL Exam 2017 Download free GK and Current Affairs from the SSC Portal. English and Quantitative Aptitude...

Advertisement

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

GK Questions with answers Objective Type GK Questions for SSC

Important GK Questions with Answers for SSC 2016. Objective Type GK Questions for Competitive Exams. GK questions for ssc chsl exam 2016-2017 and IBPS Exam. Staff Selection Commission Preparation for GK and Current Affairs.
Short Tricks To Learn | SSC CGL 


     1.       Largest city in India by Population
A)     Delhi
B)      Mumbai
C)      Chennai
D)     Pune
     2.       India’s total area
A)     3.7 Million sq.km
B)      3.0 Million sq.km
C)      4.2 Million sq.km
D)     3.3 Million sq.km

     3.       What is the name of Indian National Aquatic Animal ?
A)     River Dolphin
B)      Crocodile
C)      Katla fish
D)     Green frog
     4.       In which century did Portuguese merchants first land in Goa ?
A)     17th Century
B)      15th Century
C)      14th Century
D)     16th Century
     5.       The “Turn the World UN Blue” global compaign was the part of –
A)     United Nation’s 70th anniversary
B)      United Nation’s 75th anniversary
C)      United Nation’s 60th anniversary
D)     United Nation’s 50th anniversary
     6.       Alphabet is the parent company of
A)     Yahoo
B)      Google
C)      Microsoft
D)     Cisco  
     7.       Who designed the Indian Parliament in New Delhi ?
A)     Gustave Eiffel
B)      Le Corbusier
C)      Edwin Landseer Lutyens
D)     Bonanno Pisano
     8.       Which monument was built to commemorate the visit of King George V and Queen  Mary to Bombay ?
A)     India Gate
B)      Gateway of India
C)      Victoria terminus
D)     Elephant Caves
      9.       Hindi Divas celebrate in India on
A)     14th September
B)      12th April
C)      10th April
D)     14th December  
     10.   Sanskrit is the official language of
A)     Bihar
B)      Uttar Pradesh
C)      Uttarakhand
D)     Madhya Pradesh
Answers : 1(C)  2(D)  3(A)  4(D)  5(A)  6(B)  7(C)  8(B)  9(A)  10(C)


50 comments:

  1. Thank you for sharing. I found this post to be very informative and helpful
    http://www.gurujobalert.com/

    ReplyDelete
  2. thanks for all the information here it is the best thing ever Current Affairs Today

    ReplyDelete
  3. This is good site to spent time on .I just stumbled upon your informative blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your very well written blog post careermissile

    ReplyDelete
  4. Really very happy to read this blog again and again thanks admin for informative post Banker adda

    ReplyDelete
  5. amazing information thanks for sharing it us
    sbi recruitment 2016

    ReplyDelete
  6. Thanxxx everyone Keep visit www.flizzindia.com for more useful study material

    ReplyDelete
  7. Really worthy to read also would like to say thanks to all of you Current Affairs Today

    ReplyDelete
  8. Exciting information! It is very well written and offered suggestion to think about an interesting way government jobs news

    ReplyDelete
  9. Thanx for sharing such useful post keep it up sbi clerk po

    ReplyDelete
  10. Tremendous interpretation! It’s just a mind blowing content and seemed your true passion for better writing. Best of luck careermissile

    ReplyDelete
  11. Brilliant work and excellent post thanks for sharing it recruitmentleader

    ReplyDelete
  12. Oh this is tremendous article. You've done a great research before writing this article.
    iPhone 7 release date

    ReplyDelete
  13. Brilliant and wonderful job ! Your blog site has presented me most of the strategies which I like bankers guru adda

    ReplyDelete
  14. really amazing article thanks for sharing it keep it update more...

    freejobadda

    ReplyDelete
  15. Hi there mates, pleasant piece of writing and good arguments commented here, I am genuinely enjoying by these.| https://adamfantacy.tumblr.com/

    ReplyDelete
  16. Undeniably believe that aliens which you said. Your favorite reason seemed to understand UFOs be on the internet the simplest thing to understand UFOs be aware of. UFO Believers say to understand UFOs you, UFO Believers certainly get irked while people consider worries that aliens they plainly do not know about. You managed to understand UFOs hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to understand UFOs get more. Thanks rogerdimes.simplesite.com

    ReplyDelete
  17. I’m extremely impressed along with your writing abilities as smartly as with the format to your weblog. Is this a paid subject or did you customize it your self? Anyway stay up the nice high quality writing, it is uncommon to peer a nice weblog like this one today.. My Blog http://classymov.iwopop.com/

    ReplyDelete
  18. That is the fitting blog for anybody who wants to find out about this topic. You notice a lot its nearly onerous to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great! My Blog http://http://motionview.magnoto.com/

    ReplyDelete
  19. I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more right here frequently. I'm somewhat certain I will learn many new stuff right right here! Best of luck for the next! My Blog https://www.olaladirectory.com.au/rocket-league-developer-psyonixs-tie-in-game-continues-to-be-on-point/

    ReplyDelete
  20. Happy mothers day 2017
    Mothers Day 2017 is celebrated on

    the second Sunday of May every year, so the 2017 edition of it will take place on

    May 14.

    Happy Mothers Day 2017 Quotes

    Best Happy Mothers Day 2017 Quotes

    in english for the celebration of this year Mothers day. Just select any of the

    Quotes from our collection.A mother is a person who, seeing there are only four

    pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie. –

    Tenneva Jordan

    mother's day gifts 2017

    Great mother's day gifts 2017 Ideas

    For all that Mom does for her family, she deserves to be celebrated every day of

    the year but especially on Mother’s Day.


    Happy Mother’s Day 2017 Gift Ideas



    Happy Mothers Day 2017 Quotes


    Happy

    Mother's Day 2017 cards


    Happy Mothers Day 2017 Images Wallpapers

    Pictures


    Mother's day SMS 2017 From Daughter



    Cheap Mother's Day Flowers 2017



    Mothers Day 2017 Quotes


    Mother's Day Brunch 2017 Recipes Ideas


    Mother's day 2017 SMS,status text messages


    http://www.mothersday2017.co/

    http://www.mothersday2017.co/
    http://www.memorialday2017.co/

    mother's day
    Happy mothers day 2017
    Mother's day 2017
    Mothers day gifts
    Mothers day gifts 2017
    Mothers day quotes 2017
    Happy mothers day quotes 2017
    Mothers day images
    Happy mothers day images 2017
    mothers day poems 2017
    mothers day cards2017
    happy mothers day images 2017
    Memorial Day 2017

    ReplyDelete
  21. Exclusive Collection of Salwar Suit and Many More…
    We Have Some For You In Your Budget For more…
    Plz visit:- Designer salwar Suit

    ReplyDelete
  22. Have Lovely and Beautiful Salwar Suit And Many More…
    We Have Some For You In Your Budget For more…
    Plz visit:- Designer Dress

    ReplyDelete
  23. Love your blog article also check popular songs site songs download

    ReplyDelete
  24. Thanks for the information your article brings. I see the novelty of your writing, I will share it for everyone to read together. I look forward to reading many articles from you.

    ReplyDelete
  25. Thanks for your article! I have read through some similar topics! However, your post has given me a very special impression, unlike other posts. I hope you continue to have valuable articles like this or more to share with everyone!
    slither io

    ReplyDelete
  26. The LEGO Ninjago Movie 2017

    Watch The LEGO Ninjago 2017 Full Movie Watch or Download Online for free on Ipad, Iphone, Mac Pro, Tablet, PC or any Devices From Any Where.

    The LEGO Ninjago Movie Watch Online

    The LEGO Ninjago Movie is a 2017 American animation-action, adventure film directed by Charlie Bean, Paul Fisher and written by Hilary Winston, with a story by Bob Logan.We start the week with news of that genre that likes big boys. Yes, the animation! It is that Warner Bros. Pictures revealed NINE posters of the LEGO® NINJAGO® Movie characters, a film by the same team that built “The LEGO Movie” and ” LEGO Batman: The Movie “(The LEGO Batman Movie). Do not miss out!

    The LEGO Ninjago Movie 2017
    The LEGO Ninjago Movie Watch Online
    The LEGO Ninjago Movie
    The LEGO Ninjago Movie 2017
    Watch The LEGO Ninjago Movie Online
    The LEGO Ninjago Movie full Online
    The LEGO Ninjago full Movie 2017 Online
    The LEGO Ninjago full Movie 2017 Online
    Watch The LEGO Ninjago full Movie 2017
    LEGO Ninjago 2017 Full Movie

    The film The LEGO Ninjago Movie: Warner Bros. Interactive and TT Games have announced the launch of LEGO Ninjago Movie – The Video Game for PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch and PC on September 26. In it, players will be able to immerse themselves in the world of the new animated adventure for the big screen: The LEGO Ninjago Movie.

    Developed by TT Games, in this new title players will break through waves of enemies in the skin of their favorite ninjas: Lloyd, Nya, Jay, Kai, Cole, Zane and Wu Sensei to defend Ninjago, their home island , By Lord Garmadon and his shark army. To achieve this, they must master the art of ninjagilidad, with which they can run through walls, jumping and fighting against enemies, to improve their classification and combat skills.

    “The LEGO Ninjago Movie – The Videogame takes the incessant action and exciting combats of the feature film home so the children can embark on their own adventures. Enhanced moves will help players navigate Ninjago with the flow of a secret ninja warrior And refine their combat skills, “said Tom Stone, executive director of TT Games.

    ReplyDelete
  27. The LEGO Ninjago Movie 2017

    Watch The LEGO Ninjago 2017 Full Movie Watch or Download Online for free on Ipad, Iphone, Mac Pro, Tablet, PC or any Devices From Any Where.

    The LEGO Ninjago Movie Watch Online

    The LEGO Ninjago Movie is a 2017 American animation-action, adventure film directed by Charlie Bean, Paul Fisher and written by Hilary Winston, with a story by Bob Logan.We start the week with news of that genre that likes big boys. Yes, the animation! It is that Warner Bros. Pictures revealed NINE posters of the LEGO® NINJAGO® Movie characters, a film by the same team that built “The LEGO Movie” and ” LEGO Batman: The Movie “(The LEGO Batman Movie). Do not miss out!

    The LEGO Ninjago Movie 2017
    The LEGO Ninjago Movie Watch Online
    The LEGO Ninjago Movie
    The LEGO Ninjago Movie 2017
    Watch The LEGO Ninjago Movie Online
    The LEGO Ninjago Movie full Online
    The LEGO Ninjago full Movie 2017 Online
    The LEGO Ninjago full Movie 2017 Online
    Watch The LEGO Ninjago full Movie 2017
    LEGO Ninjago 2017 Full Movie

    The film The LEGO Ninjago Movie: Warner Bros. Interactive and TT Games have announced the launch of LEGO Ninjago Movie – The Video Game for PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch and PC on September 26. In it, players will be able to immerse themselves in the world of the new animated adventure for the big screen: The LEGO Ninjago Movie.

    Developed by TT Games, in this new title players will break through waves of enemies in the skin of their favorite ninjas: Lloyd, Nya, Jay, Kai, Cole, Zane and Wu Sensei to defend Ninjago, their home island , By Lord Garmadon and his shark army. To achieve this, they must master the art of ninjagilidad, with which they can run through walls, jumping and fighting against enemies, to improve their classification and combat skills.

    “The LEGO Ninjago Movie – The Videogame takes the incessant action and exciting combats of the feature film home so the children can embark on their own adventures. Enhanced moves will help players navigate Ninjago with the flow of a secret ninja warrior And refine their combat skills, “said Tom Stone, executive director of TT Games.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...