Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

GK Objective Type Questions from Current Affairs

     1.      Which of the following is the correct full form of KISAN in the KISAN Project launched recently? 
A)   Crop Insurance using Space technology And geoiNformatics
B)   Kisan Insurance using Space technology And geoiNformatics
C)   Cluster Insurance using Space technology And geoiNformatics
D)   Control Insurance using Space technology And geoiNformatics 
     2.      The Homolographic projection has the correct representation of
A)  Shape
B)  Area
C)  Baring
D)  Distance

     3.      The Great Victoria desert is located in
A)   Canada
B)   West Africa
C)   Australia
D)   North America
     4.      Which city of India is known as “silicon valley of India”
A)     Delhi
B)     Kolkata
C)     Hyderabad
D)     Bengaluru
     5.      Which city of India is also known as “Orange City of India”
A)     Nagpur
B)     Pune
C)     Coimbatore
D)     Patna
     6.      The largest fresh water lake in Africa , Area wise
A)     Lake victoria
B)     Lake tanganyika
C)     Lake malwi
D)     Lake rudot
     7.      Which of the following state is the largest producer of lignite coal
A)     Tamilnadu
B)     Bihar
C)     Karnataka
D)     Gujrat
     8.      Who is the winner of PEN Pinter prize 2015 ?
A)     David hare
B)     Tom Stoppard
C)     Salman rashdie
D)     James Fenton
     9.      The winner of FIDE world chess cup 2015 is __?
A)     Pater svidler
B)     Gary kasparov
C)     Sergey karjakin
D)     Vishwanathan anand
     10.  National sugar Institute (NSI) is located at
A)     Varanasi
B)     Kanpur
C)     Lucknow
D)     New delhi

Answers : 1(A) 2(B) 3(C) 4(D)  5(A) 6(A)  7(A)  8(D)  9(C)  10(B)



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...