Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Current Affairs Objective Type Questions for Competitive Exam

           1.  Union Government has announced to observe 7th August as which of the following days?
[A] National Pharmaceutical Day
[B]National Biology Day
[C]National Information Technology Day
[D] National Handloom Day 


            2. ISRO’s PSLV-28 has successfully launched five satellites of which country?
[A]Germany
[B]United States
[C]Singapore
[D]United Kingdom 

           3. Murugappa Gold cup is associated with which of the following sports?
[A]Cricket
[B]Golf
[C]Badminton
[D]Hockey 

           4. The population of which of the following Territories/Countries is wholly made of immigrants?
[A]Vatican City
[B]American Samoa
[C]Falkland Islands
[D]Monaco 

            5. Recently, which of the following auto makers launched its first compact SUV named Creta in India?
[A]Toyota
[B]Maruti Suzuki
[C]Tata Motors
[D]Hyundai 

         6.  As of July 2015, what is the current nuclear power generation capacity in India?
[A]4430 MW
[B]5780 MW
[C]6020 MW
[D]7040 MW

         7. Which of the following city is host to the Global Rice Bran Oil Conference 2015?
[A]Kolkata
[B]Mumbai
[C]Delhi
[D]Chennai 

           8.  Alex Rocco, who died recently, was a famous__:
[A]Actor
[B]Scientist
[C]Journalist
[D]Author 

         9. Which of the following schedules of Indian constitution deals with autonomous council in Assam, Meghalaya, Tripura and Mizoram?
[A]5th Schedule
[B]6th Schedule
[C]9th Schedule
[D]10th Schedule

         10.  Which of the following is not a mandate of Rashtriya Gokul Mission (RGM)?
[A]To enhance milk production and productivity of indigenous bovines
[B]To focus on cattle as well as buffalo
[C]To focus on desi as well as foreign breeds
[D]All of the above include in the mandate of RGM

Answers :
1.(D), 2(D), 3(D), 4(A), 5(D), 6(B), 7(B), 8(A), 9(B), 10(C)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...