Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Current Affairs Objective type Questions for SSC CGL 2016

1.  Which of the following countries / territories has become 206th member of the Olympic family?
[A]South Sudan
[B]Palestine
[C]North Korea
[D]Laos 
2. The International Olympic Committee (IOC) has officially recognized which sport as an Olympic sport recently?
[A]Floorball
[B]Finswimming
[C]Frisbee
[D]Fistball 

3. The “World Population Prospects: The 2015 ” report, which says that India will overtake China to become the most populous nation in the world by 2022; has been released by_?
[A]World Health Organisation (WHO)
[B]United Nations Children’s Fund (UNICEF)
[C]International Labour Organization (ILO)
[D]United Nations (UN) 
4. Which city is host of 2022 Winter Olympic Games?
[A]Tokyo
[B]Beijing
[C]Pyeongchang
[D]Almaty 
5. What is the government equity in the proposed Rs. 20,000 crore National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
[A]26%
[B]49%
[C]51%
[D]75% 
6. On which date, National Broadcasting day is observed?
[A] July 23
[B] June 2
[C] March 15
[D] January 19 
7.  Which among the following countries is not included in the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) negotiations?
[A]United States
[B]Japan
[C]China
[D]India 
8. Who among the following won the 2015 Hungarian Grand Prix of Formula One?
[A]Sebastian Vettel
[B]Lewis Hamilton
[C]Nico Rosberg
[D]Nico Hulkenberg 
9. Which country became 162th member of World Trade Organization?
[A]Seychelles
[B]Kazakhstan
[C]North Korea
[D]Ethiopia 
10. Who has been appointed President of China led Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
[A]Jin Liqun
[B]KV Kamath
[C]Rabbu Mansour Hadi
[D]Dr. Jim Yong Kim 
Answers:
1.(A), 2(C), 3(D), 4(B), 5(B), 6(A), 7(A), 8(A), 9(B), 10(A)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...