Featured post

Important Study Material for SSC CHSL 2017 GK and English pdf

Study Material for Upcoming SSC CHSL Exam 2017 Download free GK and Current Affairs from the SSC Portal. English and Quantitative Aptitude...

Advertisement

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

General Knowledge Objective type Question-Answers for SSC CGL and MTS 2017



General Knowledge Objective Type GK Questions and Answers for SSC CGL MTS and CPO Exam 2017. Free Online Study material for Competitive Exams 2017 Get online GK Quiz and Current Affairs Quiz 2017. 


1.The longest National Highway NH7 runs from Varanasi to_________.
a)    Trivandrum
b)    Kanyakumari
c)    Nagapattinam
d)    Ramanathapuram
Answer- b) Kanyakumari
2.The headquarters of Indian Railways is in _________.
a)    Mumbai  
b)    Delhi
c)    Nagpur
d)    Chennai 
Answer – b) Delhi

3. NH47 connects Tamil Nadu and ___________.
a)    Bangalore
b)    Hyderabad
c)    Madurai
d)     Kerala 
Answer- d) Kerala 
4. The shortest National Highways is _________.
a)    NH47A 
b)    NH47
c)    NH7
d)     NH4
Answer – a) NH47A  
5. Cotton is a _________.
a)    Food crop
b)    Cash crop
c)    Plantation crop
d)    Dry crop 
  Answer – b) Cash crop
6. The soil found in the Arid zone is known as_______.            
a)    Desert Soil
b)    Laterite Soil
c)    Black Soil
d)    Alluvial Soil
Answer – a) Desert soil
7. Sunderbans is the Mangrove forest found in______.
a)    West Bengal
b)    Tamil Nadu
c)    Gujarat
d)    Assam
Answer- a) West Bengal
8. Name the product manufactured at Dalmia Nagar.
a)    Jute
b)    Cement
c)    Cars
d)    Plastics 
Answer- b) Cement
9. India’s first satellite was launched during__________.
a)    1920
b)    1980
c)    1975
d)    1985 
Answer- c) 1975
10. Bhilai is famous for_________.
a)    Iron and Steel  
b)    Leather
c)    Railway Coaches  
d)    Aluminium Products 
Answer- a) Iron and Steel  

10 comments:

  1. Q.9 India's first satellite was launched on 19 April 1975 not during 1980

    ReplyDelete
  2. Yupppp updated thnxxx for support

    ReplyDelete
  3. 5. Cotton is a cash crop not food crop. Plz update it.

    ReplyDelete
  4. Learn and practice Current Affairs, GK, Education, Aptitude questions and answers with explanation for interview
    http://www.gkindiaonline.com/

    ReplyDelete
  5. This is Kotteeswaran.s from Surabooks Pvt Ltd ,. We need to do some business through on your site .if you willing can you revert the reply message with at seoteam@surabooks.com . thanks

    ReplyDelete
  6. Your article is easy to understand, the simple way of communicating is accessible to the majority of people. I will keep track of your posts regularly.

    ReplyDelete
  7. How long does it take to complete this article? I have read through other blogs, but they are cumbersome and confusing. I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article!
    vex 3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...