Featured post

Its Easy to Crack SSC CGL 2016 in just 15 Days Study Plan and Strategy

SSC CGL is one of the Popular and sustainable Department in which every second student want to crack this Exam. As on the Regular basis SS...

Free Online Test Series For SSC CGL 2016 Expert’s Tips and Tricks to Crack SSC CGL Exam | Preparation Tips

Indian Geography GK Questions For SSC CGL 2016

Indian Geography GK Questions : Latest General Knowledge updates and Geography questions for Upcoming SSC CGL and IBPS Exams 2016 Latest Questions from Current Affairs 2016 Daily GK Updates for Competitive Exams 2016. 

Click Here For Latest Current Affairs



Question 1.  “Yamala Peninsula” is the strategic oil- and gas bearing region located in which country?
[A]Russia
[B]Norway
[C]Vietnam
[D]China

Answer- Russia 

Question 2.  One of the traditional form of theatre which is well known as “Kabuki” is belongs to which one of the following countries?
[A]China
[B]Japan
[C]Singapore
[D]Myanmar

Answer - Japan

Question 3.  As we know there are seven wonders of nature, the wonder of The Iguazu Falls is located in which country?
[A]Brazil
[B]Ghana
[C]Argentina
[D]Venezuela 

 Answer: Argentina

Question 4.  Which one of the following is referred as the Father of Indian Software industries?
[A]M C Prahalnad
[B]Faqir Chand Kohli
[C]Ajit Balakrishnan
[D]Vinod Dham 

Answer: Faqir Chand Kohli



Question 5. There are how many states and union territories (UT) of India have sea coast?
[A]9 States and 5 Union Territories
[B]8 States and 3 Union Territories
[C]9 States and 4 Union Territories
[D]7 States and 3 Union Territories 

Answer: 9 States and 4 Union Territories

Questions 6. Guwahati is situated on the bank of the river:
a. Teesta                                
b. Brahmaputra
c. Hooghly                             
d. Sone

Answer: Brahmaputra

Questions 7.  Big Bang theory explains:
a. Origin of Universe        

b. Origin of Star
c. Laws of Physics               
d. None

Answer - Origin of Universe 

Questions 8.  Which of the following is a famous Assamese Festival:
a. Makar Sakranti                 
b. Yugadi
c.  Onam                                 
d. Rongali Bihu

Answer: Rongali Bihu

Questions 9.  Surat is located on the banks of the river:
a. Narmada   
b. Sharavathi
c. Mahi                                   
d. Tapti

Answer: Tapti 

Questions 10 . Between which range does Kashmir valley in Himalayas located
a. Zaskar-Pir Panchal                                   
b. Shiwalik – Pir Punchal
c. Dhauldhar- Zaskar                       
d. Pir Panchal – Dhauldhar

Answer:Zaskar-Pir Pancha

Related Posts -


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...